Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Vertrouwen

Personenzahl_VertrouwenAfvaarthaven: Lemmer. In overleg andere afvaarthavens mogelijk.
Vaargebieden: IJsselmeer, Waddenzee, Friese binnenwateren

Vertrouwen-10

De Vertrouwen is een traditioneel ingericht schip met een ruime keuken met moderne apparatuur, een licht interieur en een origineel uiterlijk. Gedurende het seizoen vaart het schip op de Friese binnenwateren, het IJsselmeer en de Waddenzee, s winters is het schip voor festiviteiten beschikbaar in Friesland.

De Vertrouwen is bijzonder geschikt voor bedrijfs- en familie-uitjes, jeugdgroepen, wandel-, fiets- en sportverenigingen. Reinold is een gepassioneerde sporter en denkt graag met u mee over trainings- en bewegingsoefeningen. Of u organiseert een voetbal- of volleybalwedstrijdje op n van de strandjes onderweg. Bovendien leent het dek zich goed voor een rek- en strek en buikspierkwartier bij zonsopgang. Ook een uitgebreide wandel- of fietstocht behoort tot de mogelijkheden!

Door het gematigde alcoholbeleid aan boord is de Vertrouwen minder geschikt voor vrijgezellenfeestjes.
 

Zeilen op de Vertrouwen

Vertrouwen zeilen 4

Tijdens het zeilen kan iedereen actief meehelpen met het hijsen van de zeilen, het sturen en navigeren. Zeilervaring is niet nodig, de ervaren bemanning geeft graag instructie!

Het dek nodigt echter ook uit tot een ontspannen samenzijn, luieren of genieten van het uitzicht. Wat is er lekkerder dan, met een kop koffie of thee in de hand, in aangenaam gezelschap te genieten van het ruisen van de wind in de zeilen en het geluid van opspattend water voor de boeg te genieten van de rust en weidsheid om u heen?!

Met de Vertrouwen kunt u zeilen op de Friese binnenwateren, het IJsselmeer en bij langere tochten ook op de Waddenzee. Of u nu aanlegt in historische havenplaatsjes, pittoreske dorpjes op het Friese platteland of op de meer toeristische Waddeneilanden, overal heeft u uw accommodatie bij u. Iedere dag zonder veel moeite een andere omgeving! Bekijk het vaargebied

De bemanning van de Vertrouwen

Schipper Reinold komt uit een horeca-familie. Gastvrijheid is hem met de paplepel ingegoten. Deze gastvrijheid draagt hij aan boord uit. Bovendien is Reinold een ervaren schipper; sinds 1994 heeft hij op verschillende schepen geschipperd. Hij kent de Nederlandse wateren dus bijzonder goed. Sinds 2009 is hij eigenaar van de Vertrouwen.
  

Indeling

Plattegrond Vertrouwen (klik om te vergroten)
Plattegrond Vertrouwen (klik om te vergroten)

De salon beschikt over drie tafels met banken en een aantal losse stoelen. Hier kunt u prima met 16 personen genieten van de maaltijden of gewoon gezellig n van de aan boord aanwezige spelletjes uitproberen. De kombuis (scheepskeuken) beschikt over een Boretti fornuis met vijf pitten en een oven. Aan het lange aanrecht heeft u voldoende ruimte de maaltijden voor te bereiden. Doordat de keuken in directe verbinding met de salon staat, heb je altijd contact met de rest van de groep.

De vijf slaaphutten met in totaal 16 bedden beschikken allemaal over een patrijspoort of dekluik. Alle hutten hebben stromend water en een centrale verwarming. Het schip beschikt over twee toiletten en twee douches, waarvan n gecombineerde douche-/toiletruimte.
Faciliteiten Vertrouwen

Geschiedenis Vertrouwen

De Vertrouwen is het enige schip in de vloot van Frisian Sailing Compnay die ook in Lemmer gebouwd is. Vanaf 1909 vervoerde de Lemster familie de Reijke turf en terpaarde naar o.a. de tulpenvelden in het westen van Nederland. Op de terugweg werden bouwmaterialen mee terug genomen.

De bemanning
  • Schipper Reinold
Voorzieningen
Personenzahl_Vertrouwen
  • 5 comfortabele hutten
  • Gezellige salon met verschillende zithoeken
  • Open keuken
  • Barbecue
Facebook
Blank 1400 x 200


Gastenboek

Maik S.

Mei 2019
SUPER! DANKE! Wir haben uns auf der Vertrouwen sehr wohl gefhlt. Reinold ist ein toller Skipper, der uns als Gste gut im Blick hatte und sich wirklich Mhe gegeben hat, dass wir uns wohl fhlen und eine gute Zeit haben. Dsa hat er wirklich geschafft!

Vergelijkbare schepen

Emma

Emma

Tjalk - Lemmer
25
20
Zeven Wouden

Zeven Wouden

Tweemastklipper - Stavoren
25
24

Zeven Wouden

Tweemastklipper - Stavoren
25
24
De Onderneming

De Onderneming

Paviljoentjalk - Lemmer
20
13

De Onderneming

Paviljoentjalk - Lemmer
20
13
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16